'Sprong gat in de lucht toen ik hoorde dat ik voor rest van seizoen mag blijven'

'Sprong gat in de lucht toen ik hoorde dat ik voor rest van seizoen mag blijven'

Gepubliceerd: vrijdag 26 november 2021 om 21:02vr 26-11-2021 om 21:02

Laatste update: vrijdag 26 november 2021 om 21:03vr 26-11-2021 om 21:03

Cuco Martina is maar wát blij dat hij een contract heeft mogen ondertekenen bij Go Ahead Eagles. De 32-jarige verdediger speelt tot het einde van het seizoen in Deventer en 'sprong een gat in de lucht' toen hij hoorde dat Go Ahead met hem in zee wilde.

"De afgelopen anderhalf jaar heb ik in mijn woonplaats Rotterdam veel voor mezelf getraind", zo begint Martina in gesprek met het clubkanaal. "Als je thuis zit, ga je als voetballer pas echt beseffen wat je mist. Eerlijk gezegd vond ik het in die periode moeilijk om op televisie naar voetbal te kijken, want ik voelde me fit genoeg om zélf op dat veld te staan."

Dat hij aan mocht sluiten bij de trainingen van Go Ahead, deed hem goed. "Bij Go Ahead Eagles kon ik weer lachen in de kleedkamer, rook ik het gras, werd ik door andere spelers weer gepusht om een nóg hoger niveau in mezelf naar boven te halen. Ik sprong dan ook een gat in de lucht toen ik hoorde dat ik voor de rest van het huidige seizoen mag blijven bij Go Ahead Eagles."

Martina wil met zijn ervaring een rol spelen binnen de jonge kleedkamer van zijn nieuwe club. "Als ik in iets geloof, dan ga ik er vol voor. Dat heeft me geholpen om het maximale uit mijn carrière te halen. Talent is niet alles, de motivatie en inzet om te slagen moet je als voetballer zélf brengen. Dat hoop ik ook over te brengen binnen de selectie van Go Ahead Eagles", zo sluit Martina, die onder meer speelde voor FC Twente, Feyenoord en Southampton, af.

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws