PEC Zwolle is gebaat bij de waarheid: 'Je moet nu met de vuist op tafel slaan'

PEC Zwolle is gebaat bij de waarheid: 'Je moet nu met de vuist op tafel slaan'

Gepubliceerd: zaterdag 27 november 2021 om 11:31za 27-11-2021 om 11:31

Kostas Lamprou stelt dat PEC Zwolle ondanks een laatste plaats in de Eredivisie niet in paniek moet raken. De goalie kwam vorig seizoen met RKC Waalwijk terug vanuit een kansarme positie en wist degradatie te voorkomen. Dit seizoen is de Griek vastberaden dat kunstje met PEC over te doen.

Na dertien wedstrijden staat PEC met slechts één overwinning en een totaal van vier punten stijf onderaan in de competitie. "De tijd van lief doen en zeggen: ach, geeft niet, volgende keer beter, is voorbij", steekt Lamprou van wal in gesprek met De Stentor. "Willen we punten pakken en voorkomen dat we volgend jaar een stapje lager spelen, dan moet je elkaar de waarheid durven zeggen", vervolgt de sluitpost, die erkent dat PEC op alle fronten alle zeilen bijzet om erger te voorkomen.

Degraderen is namelijk geen optie, vindt hij. "Dat wil niemand. Dan moet je wel met de vuist op tafel slaan en zeggen waar het op staat." Samen met aanvoerder Bram van Polen en Mustafa Saymak gaat Lamprou voorop in de strijd om ervoor te zorgen dat alle neuzen dezelfde kant opstaan. "We doen het omdat we elkaar beter willen maken. Omdat we willen winnen. Daarom corrigeren we elkaar. Niet om iemand af te branden. Daar moet je ook tegen kunnen. Je bent topsporter. Dan moet je ook kunnen incasseren."

De doelman weet dat PEC een lastige periode tegemoet gaat, maarstelt dat elk individu zijn hoofd koel moet houden. "Je kan paniekerig gaan doen, maar dat helpt echt niet. Gekke dingen evenmin. Je moet gewoon je ding blijven doen. Dat is het allerbeste." De Zwollenaren nemen het zaterdagavond thuis op tegen RKC Waalwijk, de nummer vijftien van de Eredivisie. Tegen de Brabanders gaat PEC op jacht naar de tweede seizoenszege. 

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws