Juventus krijgt nieuwe klap: De Ligt vertolkt negatieve hoofdrol

Juventus krijgt nieuwe klap: De Ligt vertolkt negatieve hoofdrol

27-11-2021 19:58 Laatste update: 20:06
118

Juventus heeft de Serie A-topper tegen Atalanta Bergamo verloren. De ploeg van coach Massimiliano Allegri leed al zijn vijfde nederlaag van het seizoen. Matthijs de Ligt vertolkte een negatieve hoofdrol bij de enige treffer van de wedstrijd.

Bij Atalanta begon met Marten de Roon één Nederlander in de basis. Aan de andere kant verscheen De Ligt aan de aftrap, maar de oud-Ajacied was na een klein halfuur de gebeten hond. Hij hief buitenspel op, waardoor Duván Zapata verwoestend mocht uithalen: 0-1. Juventus kon daar bijzonder weinig tegenover stellen. Alleen Paulo Dybala waagde - tevergeefs - twee pogingen.

In de tweede helft leek de Oude Dame even uit een ander vaatje te tappen. Invaller Federico Bernardeschi schoot naast, een afstandsschot van De Ligt werd geblokt en een inzet van Dybala ging over. Juve bleef het proberen, maar echt in verlegenheid werd Atalanta daarna niet meer gebracht. Alleen Dybala raakte in de slotminuten nog de bovenkant van de lat met een vrije trap.

Voor Juventus is het een nieuwe teleurstelling. De ploeg van Allegri was weliswaar al geplaatst voor de achtste finale van de Champions League, maar kreeg dinsdag met 4-0 klop van Chelsea. Zaterdag deed de Italiaanse aanklager ook nog eens een inval bij de club uit Turijn.

Ondertussen blijft Juve steken op de achtste plek in de Serie A. Atalanta, waar Teun Koopmeiners kort voor tijd inviel en Hans Hateboer op de bank bleef, staat vierde.

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

Plaats een reactie