Barcelona dankt Nederlanders tegen Villarreal: late zege, goals De Jong en Memphis

Barcelona dankt Nederlanders tegen Villarreal: late zege, goals De Jong en Memphis

27-11-2021 22:55 Laatste update: 23:09
66

FC Barcelona heeft ook zijn tweede competitiewedstrijd onder trainer Xavi in een overwinning omgezet, met dank aan twee Nederlanders. Frenkie de Jong opende de score, Villarreal kwam op 1-1, maar Memphis Depay zorgde vlak voor tijd alsnog voor een zege: 1-3 werd het uiteindelijk.

Xavi verraste andermaal met het opstellen van een jeugdspeler: Abde Ezzalzouli. De aanvaller had bijna direct succes, maar dat werd voorkomen door een knappe save van Villarreal-keeper Gerónimo Rulli. De kansen bleven – onder aanvoering van De Jong – komen, maar Gavi en Memphis Depay konden Rulli ook niet verschalken. Arnaut Danjuma Groeneveld werd in de onstuimige openingsfase kansrijk namens de thuisploeg, maar Gerard Piqué wierp zich voor het schot van de Oranje-international.

Kort na rust kwam het in lichtpaars gestoken Barcelona alsnog op voorsprong. De Jong kon een doorgeschoten voorzet van Jordi Alba in het lege doel schuiven, moest even wachten op het oordeel van de VAR en kon toen alsnog juichen: 0-1. Barça kon zijn controle echter niet behouden, moest in de slotfase steeds verder achteruit en Villarreal kwam een kwartier voor tijd op gelijke hoogte. Danjuma speelde Samuel Chukwueze vrij en de Nigeriaan passeerde Marc-André ter Stegen.

El Submarino Amarillo had in de slotfase het meest over en Barcelona moest de wedstrijd op het tandvlees uitspelen. Toch leidde een spaarzame uitval in de slotfase alsnog tot de 1-2: Memphis profiteerde van een fout van Pervis Estupiñán, omspeelde Raúl Albiol en Rulli en maakte de winnende. Philippe Coutinho maakte uit een penalty zelfs nog 1-3. Barça schiet hier overigens niet direct iets mee op en blijft zevende, maar heeft nog een inhaalronde tegoed. In de komende midweek is de ploeg van Xavi vrij, daarna wacht Real Betis-thuis en de cruciale Champions League-wedstrijd tegen Bayern München.

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

Plaats een reactie