Boukhari hoopt op stunt tegen Ajax: 'Het is wel een heel stug Sparta'

Boukhari hoopt op stunt tegen Ajax: 'Het is wel een heel stug Sparta'

28-11-2021 09:56
80

Sparta zit in de hoek waar de klappen vallen, maar assistent-trainer Nourdin Boukhari legt zich niet bij voorbaat neer bij een nederlaag tegen zijn oude club Ajax. De voormalig aanvaller denkt dat de Amsterdammers het lastig kunnen krijgen op Het Kasteel.

Sparta staat momenteel slechts zestiende in de Eredivisie. "Vorig jaar zat het geluk meer aan onze zijde. Toen wonnen wij de wedstrijden met een miniem verschil. Dit seizoen krijgen wij vaak in de laatste minuten een goal tegen. Denk aan de duels met RKC, Feyenoord en FC Twente", zegt Boukhari tegen Ajax Showtime. Toch blijft hij positief. "Het is wel een Sparta dat net als vorig seizoen heel stug is en de spelers werken keihard."

Volgens Boukhari heeft Sparta het strijdplan al klaarliggen voorhet treffen met Ajax. "De aanvallend ingestelde spelers hebben ongelooflijk veel kwaliteit en het is ook een stabiel elftal", zegt hij over de formatie van Erik ten Hag. "En de zwakte, Ajax wil graag één-op-één spelen en dan komen er voor de tegenstanders altijd ruimtes om toe te slaan. Go Ahead, Heracles en Besiktas kregen kansen, dus je krijgt altijd wel een kansje tegen Ajax. Het gaat er echter om hoe je met die kansen omgaat."

Boukhari zag Ajax zich de afgelopen weken al stukbijten op Heracles Almelo en Go Ahead Eagles. "Bovendien hebben ook de grote clubs in het buitenland moeite met kleinere clubs die goed georganiseerd staan."

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

Plaats een reactie