PSV weet weer niet te winnen van Heerenveen: Ajax winnaar van het weekend

28-11-2021 18:36
260

PSV is tegen onnodig puntenverlies aangelopen tegen sc Heerenveen. In Friesland was er zeventig minuten niets aan de hand, maar invaller Rami Al Hajj zette een streep door een Eindhovense overwinning: 1-1.

PSV won al tien jaar niet meer van Heerenveen, maar leek zondagavond eindelijk af te rekenen met die zwakke reeks. Na dertien minuten opende Carlos Vinícius de score. De Braziliaanse spits werd vrij voor de keeper gezet door Ritsu Doan en Armindo Bruma en faalde niet: 0-1.

Heerenveen zette daar een kansje voor Rami Kaib tegenover, maar PSV kwam geen moment écht in de problemen. Veelzeggend: de ploeg van trainer Roger Schmidt had voor rust 69 procent balbezit. Maar omdat PSV in de tweede helft vergat door te drukken, mocht Heerenveen blijven hopen.

Die hoop werd in de 73ste minuut realiteit: Joël Drommel verwerkte een indraaiende vrije trap niet goed en Al Hajj reageerde attent op de rebound. De gelijkmaker had PSV volledig aan zichzelf te wijten tegen het ongeïnspireerde Heerenveen.

PSV kreeg niet lang daarna nog een grote kans op de 1-2, maar Bruma schoot de bal uit de draai op de paal. Door het gelijkspel is Ajax nu de enige koploper in de Eredivisie. PSV heeft twee punten minder. Feyenoord staat vier punten achter Ajax en speelt woensdag de inhaalwedstrijd tegen Heracles Almelo.