Real wint dankzij Benzema en Vinícius rechtstreeks duel om La Liga-troon

Real wint dankzij Benzema en Vinícius rechtstreeks duel om La Liga-troon

28-11-2021 22:55
24

Real Madrid is en blijft de koploper in La Liga. In een rechtstreeks duel met Sevilla, de nummer twee van de ranglijst, werd er dankzij Karim Benzema en Vinícius Junior met 2-1 gewonnen.

De koppositie stond op het spel in Bernabéu en dat inspireerde in eerste instantie vooral Sevilla tot grootse daden. De Andalusiërs, die als nummer twee aan de topper begonnen, schoten uit de startblokken en hadden na twaalf minuten al een doelpunt te pakken. Rafa Mir mocht die maken en op dat moment was zijn ploeg virtueel de koploper van Spanje.

Heel lang duurde dat echter niet en dat was te wijten aan een fout van Yassine Bounou, de keeper van Sevilla. De Marokkaans international ging de fout in en dat bood Karim Benzema de kans om er op eenvoudige wijze 1-1 van te maken. De Franse spits, die de onbetwiste aanjager van De Koninklijke is dit seizoen, liet dat buitenkansje niet onbenut.

Dat gaf de goede intenties van Sevilla een forse knauw. Ze werden steeds meer naar achteren gedrukt door Real en vooral in de tweede helft leek een winnende goal van Madrileense makelij te gaan zijn. Uiteindelijk kwam die er ook en het was Vinícius Junior die de trekker overhaalde voor De Koninklijke. Hij kogelde fraai binnen, hield zijn ploeg daarmee aan kop van de ranglijst en verwees Sevilla en passant naar plek vier.

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

Plaats een reactie