'Rangnick-nieuws heeft ook effect op enthousiaste Pogba: geen wintertransfer'

'Rangnick-nieuws heeft ook effect op enthousiaste Pogba: geen wintertransfer'

29-11-2021 10:55
25

Manchester United staat op het punt om Ralf Rangnick aan te stellen als interim-manager: de Duitser zal na het ontslag van Ole Gunnar Solskjaer het seizoen afmaken op Old Trafford. Journalist David Ornstein van The Athletic had donderdag al de primeur en komt nu met meer details over de deal tussen Manchester United en Rangnick.

De hoog aangeschreven oud-trainer van onder meer Schalke 04, Hoffenheim en RB Leipzig zal tot het einde van het seizoen tekenen, maakt dan in principe plaats voor een andere manager – de namen van Mauricio Pochettino en Erik ten Hag vallen – en gaat dan verder in een andere functie, werd eerder al duidelijk. The Athletic weet te melden dat Rangnick zelf heeft gesproken met de beleidsbepalers van The Mancunians, zonder zaakwaarnemers of tussenpersonen.

Hij keek de topper tegen Chelsea van zondag in Duitsland en had nog geen contact met de spelers of met tussenpaus Michael Carrick. Het is echter de bedoeling dat Rangnick deze week al het stokje overneemt. Als hij op tijd zijn werkvergunning binnen heeft, kan hij donderdag al debuteren tegen Arsenal. Zo niet, dan zal dat zondag tegen Crystal Palace gaan gebeuren.

De aanstelling van Rangnick overigens heeft nog een bijeffect, weet Ornstein. De momenteel geblesseerde Paul Pogba is benieuwd naar de Duitser, kijkt uit naar de samenwerking en zal waarschijnlijk geen transfer maken in januari, al loopt zijn contract in de zomer alsnog af. Eerder werd in Engeland gemeld dat Donny van de Beek ook onder Rannick op het tweede plan blijft.

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

Plaats een reactie