Blunderende keeper Schubert wijst naar de VAR: 'Dat is toch niet voor niets?'

Blunderende keeper Schubert wijst naar de VAR: 'Dat is toch niet voor niets?'

29-11-2021 13:33
54

Markus Schubert is blij met de aanwezigheid van de videoscheidsrechter. De Duitse goalie ging zondagavond in de thuiswedstrijd tegen AZ (0-0) in de fout, maar na ingrijpen van de VAR kwam hij goed weg.

Schubert schoot de bal tegen Vangelis Pavlidis aan en die kon daardoor scoren, maar de Griek zou hands hebben gemaakt. Na afloop van de wedstrijd staat de goalie de media koeltjes te woord. "Als het hands is, telt de goal niet", zegt hij tegen De Gelderlander. "Niks aan de hand dus. Van paniek is bij mij geen sprake. Ik voel ook geen extra druk."

Van een fout wil de Duitser niet spreken. "Dit is gewoon geen goal en die regels zijn er niet voor niets. Zoals ook de VAR er niet voor niets is. Ik ben blij dat we de nul hebben gehouden. Dat is voor een keeper altijd belangrijk."

Het duel tussen Vitesse en AZ kon verder geen moment loskomen en eindigde dan ook zoals hij was begonnen. De Europese verplichtingen van beide ploegen leken daaraan bijgedragen te hebben: de Arnhemmers speelden gelijk bij Stade Rennais (3-3) en AZ stelde groepswinst veilig op bezoek bij FK Jablonec.

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

Plaats een reactie