Driessen: 'Tot de 3,5 ton voor clubs die overstappen naar natuurgras'

Driessen: 'Tot de 3,5 ton voor clubs die overstappen naar natuurgras'

29-11-2021 14:22
121

Valentijn Driessen heeft zich gemengd in de kunstgrasdiscussie die na Sparta-Ajax los is gebarsten. De chef voetbal van De Telegraaf weet dat clubs beloond worden als ze overstappen naar natuurgras, maar beseft dat het in de praktijk niet één, twee, drie voor elkaar zal komen.

Ajax-aanvoerder Dusan Tadic beklaagde zich zondag over het kunstgras van Sparta, dat samen met Heracles Almelo en SC Cambuur één van de drie kunstgrasclubs in de Eredivisie is. Hij kreeg bijval van trainer Ten Hag én van Algemeen Dagblad-columnist en Sparta-fan Hugo Borst. "Sparta denkt er wel over om op gras over te gaan, in januari volgt daar waarschijnlijk een besluit over", aldus Driessen in een video-item van De Telegraaf.

De natuurgraslobby in de Eredivisie is op de achtergrond al jarenlang gaande: clubs die kunstgras voor natuurgras inruilen – zoals RKC Waalwijk en PEC Zwolle recentelijk nog gedaan hebben – worden daarvoor beloond. "Met een behoorlijke subsidie, ik geloof dat het tot de 3,5 ton gaat. Dus er staat eigenlijk heel weinig in de weg om over te stappen van kunstgras naar gewoon gras." Heracles blijft echter vasthouden aan het kunstgras, dat al sinds 2003 in Erve Asito ligt, weet Driessen. "Het punt is: ook de trainingsaccommodatie moet dan ingeleverd worden. Ze trainen vaak op die kunstgrasvelden en als je daar niet meer kunt trainen, dan moet je ergens anders een grasaccommodatie vinden en dat kost natuurlijk geld."

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

Plaats een reactie