'Financiële strop voor Man U dreigt: UEFA trekt aan de Zwitserse bel'

'Financiële strop voor Man U dreigt: UEFA trekt aan de Zwitserse bel'

29-11-2021 14:36
70

De Champions League-wedstrijd tussen Manchester United en BSC Young Boys van woensdag 8 december dreigt een hoofdpijndossier te worden voor de UEFA en beide clubs. Door de onlangs afgekondigde nieuwe coronamaatregelen in Zwitserland mogen de bezoekers uit Bern in principe niet op Old Trafford spelen.

De Zwitserse autoriteiten maakten dit weekend bekend dat reizigers uit onder meer Nederland en Groot-Brittannië tien dagen in quarantaine moeten als ze zich op Zwitsers grondgebied melden, ook als ze gevaccineerd zijn. Andersom geldt echter hetzelfde en dat zou gevolgen kunnen hebben voor de spelers van Young Boys.

Als zij zich inderdaad aan de quarantainemaatregelen dienen te houden, moet er een alternatieve, neutrale locatie óf een andere datum gezocht worden voor het Champions League-duel. Het zou een financiële strop voor Manchester United zijn, terwijl het ook nog maar de vraag is of de toeschouwers hun kaartjes vergoed kunnen krijgen. Volgens de Daily Telegraph heeft de UEFA maandag al contact gezocht met de Zwitserse overheid en om opheldering gevraagd.

Manchester United is al zeker van de eerste plek in zijn Champions League-poule en speelt in feite alleen nog om revanche te nemen voor de nederlaag tegen Young Boys in september. De Zwitsers staan twee punten achter nummer drie Atalanta Bergamo en strijden nog voor een plekje in de Europa League.

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

Plaats een reactie