'Messi moet dat ding hebben zolang hij voetbalt, hij is gewoon écht de allerbeste'

'Messi moet dat ding hebben zolang hij voetbalt, hij is gewoon écht de allerbeste'

30-11-2021 07:13
63

Kenneth Perez vindt het niet meer dan terecht dat Lionel Messi voor de zevende keer in zijn carrière de Ballon d'Or heeft gewonnen. Volgens de Deense analist staat er geen maat op de Argentijnse ster.

"Het is elk jaar de vraag of er een opvolger komt van… En moet het een verdediger worden? Maar uiteindelijk wordt het Messi of Cristiano Ronaldo", zegt Perez bij Voetbalpraat van ESPN. "In dit geval is het Messi geworden en ik ben het daarmee eens. Ik vind dat Messi dat ding moet hebben zolang hij voetbalt. Dan kijk ik niet of hij dit jaar iets beter of iets slechter heeft gespeeld. Hij is gewoon écht de allerbeste."

De aanvaller was vorig seizoen topscorer van La Liga namens FC Barcelona en hij won met Argentinië de Copa América. "Ik hoor ook mensen zeggen: hij heeft zo'n matig seizoen, hoe kan hij hem krijgen? Maar hij heeft iets van dertig goals en twintig assists in het afgelopen jaar. Zo slecht heeft hij het niet gedaan. De standaard bij hem is iets hoger, dan bij PEC Zwolle – RKC. De lat ligt hoger."

Messi bleef Robert Lewandowski nipt voor in de verkiezing van de Ballon d'Or. Hij was vorig seizoen goed voor 38 goals en veertien assists in 47 officiële duels. Deze jaargang staat de teller op vier treffers en drie assists in elf optredens.

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

Plaats een reactie