'Toptransfer én topsalaris lonken voor bijna transfervrije Miedema'

30 november 2021 om 09:14

Vivianne Miedema vertrekt na dit seizoen mogelijk bij Arsenal. De 25-jarige spits heeft een aflopend contract in Londen en de volledige Europese top staat voor haar in de rij, meldt De Telegraaf.

Volgens de ochtendkrant kan Miedema 'zomaar eens een van de best betaalde voetbalsters ter wereld worden'. De Oranje Leeuwin veroverde in 2019 de landstitel met Arsenal en een jaar eerder werd de beker veroverd, maar meer prijzen ontbreken. Vooral in de Champions League vertolken The Gunners een bijrol en dat is juist wel het toernooi waarin Miedema wil schitteren.

Onder meer zevenvoudig Champions League-winnaar Olympique Lyon heeft belangstelling voor Miedema, weet De Telegraaf. Ze kan het voorbeeld volgen van Daniëlle van de Donk, die Arsenal afgelopen zomer verruilde voor de Franse topclub. "Diverse clubs zijn geïnteresseerd", bevestigt zaakwaarnemer Leoni Blokhuis. "Welke dat zijn laat ik in het midden, maar het zijn zeker niet de minste. Ook Arsenal heeft een voorstel gedaan om Viv te behouden. Op dit moment ligt alles open en is er nog geen beslissing genomen."

Miedema scoorde liefst 108 keer in 113 officiële duels voor Arsenal. Ze werd maandag door de BBC uitgeroepen tot Wereldvoetbalster van het Jaar. In de verkiezing van de Ballon d'Or eindigde ze als vierde.