Frenkie de Jong en Mikky in Barcelona: 'Het enige wat ik mis van Nederland'

Frenkie de Jong en Mikky in Barcelona: 'Het enige wat ik mis van Nederland'

30-11-2021 10:58 Laatste update: 11:01
71

Frenkie de Jong kan niet zonder vriendin Mikky Kiemeney in Spanje. Dat vertelt de middenvelder van FC Barcelona in de podcast van 433: The Home of Football. De Jong vindt dat ze krediet verdient voor zijn ontwikkeling.

"Zij helpt me veel en verdient ook credits. Zonder haar zou het best een rotzooi zijn thuis", vertelt De Jong in de podcast. De twee verhuisden in de zomer van 2019 naar Barcelona. "Het enige dat ik mis van thuis zijn mijn familie en vrienden", zegt hij. "Gelukkig heb ik mijn vriendin hier en we hebben een hond, dat is leuk. En gelukkig kan de familie inmiddels af en toe overkomen, want ik mis ze soms. Ik denk dat dat het enige is wat ik mis van Nederland."

Tekst gaat door onder Insta-post

 
 
 
 
 
Dit bericht op Instagram bekijken
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door Frenkie de Jong (@frenkiedejong)

De Jong heeft turbulente maanden achter de rug bij Barcelona: Ronald Koeman vertrok en Xavi Hernández kwam. Van de buitenwereld zegt de middenvelder zich weinig aan te trekken. "Mensen op social media reageren altijd overdreven."

"Als je een goede wedstrijd speelt, zeggen ze dat je een van de beste spelers ter wereld bent. Als je de volgende week niet zo goed speelt, zeggen ze dat je niet goed genoeg bent om überhaupt te spelen. Mensen schreeuwen hard omdat ze gehoord willen worden. Maar ik zoek niet naar reacties onder mijn posts op social media. Ik besteed er niet zoveel aandacht aan", aldus De Jong, die trots is Barça-speler te zijn. "Ik heb nog steeds momenten dat ik naar het trainingscentrum rij, de blauwe lucht en de zon zie, en besef: ik ben bij Barcelona. Dat maakt me nog steeds trots. Ik moet er het beste van maken."

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

Plaats een reactie