Nijhuis trekt zich terug: 'UEFA is me liever kwijt dan rijk, zeg dat dan gewoon'

Nijhuis trekt zich terug: 'UEFA is me liever kwijt dan rijk, zeg dat dan gewoon'

30-11-2021 11:31
84

Bas Nijhuis fluit geen internationale wedstrijden meer, zo maakte hij maandagavond bekend bij Veronica Inside. De scheidsrechter kreeg vorig seizoen al het idee dat de UEFA hem 'liever kwijt dan rijk' was.

De Europa League-wedstrijd tussen Leicester City en Sporting Braga op 5 november 2020 was het laatste internationale optreden van Nijhuis. "Vorig seizoen merkte ik al dat de UEFA me liever kwijt dan rijk was, maar zeg dat dan gewoon", zegt hij dinsdag tegen De Telegraaf.

"Als ik was doorgegaan, was ik op een subtiele manier afgevoerd. Dan zou elke niet gegeven gele kaart me door de waarnemer worden aangerekend, waardoor ik na dit seizoen weer een groep omlaag zou gaan. Ik vond het beter om de eer aan mezelf te houden."

Nijhuis onthulde maandag dat de UEFA hem zijn media-optredens bij De Oranjezomer kwalijk nam. De scheidsrechter werd niet meer ingezet voor Europese wedstrijden. Het heeft nooit echt geboterd tussen hem en de Europese voetbalbond. "Omdat ik altijd zeg wat ik denk en dat is bij de Europese voetbalbond kennelijk niet altijd handig", aldus Nijhuis.

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

Plaats een reactie