Friese amateurs staan om 5.30 uur al op het veld: 'Dit is een positief statement'

Friese amateurs staan om 5.30 uur al op het veld: 'Dit is een positief statement'

30-11-2021 13:30
78

Het eerste elftal van Sneek Wit Zwart trainde dinsdagmorgen om 5.30 uur om geen last te hebben van de coronamaatregelen. Het kabinet gelastte dat alle amateursport na 17.00 uur niet meer door kan gaan, maar dat houdt de Friese voetballers niet tegen.

Zij strijden om een periodetitel in de derde klasse A in Friesland en willen zich optimaal kunnen blijven voorbereiden op wedstrijden. Dat betekende dat de wekker dinsdagochtend voor sommigen om vier uur al ging. "Dit is wel heel vroeg, maar we doen het gewoon", zegt speler Robert Jelsma tegen De Telegraaf.

Door vroeg te trainen, kunnen de spelers en staf na afloop naar het werk gaan en hoeven ze niets te missen. Daarnaast blijven ze fit voor hun grote doel. "We willen kampioen worden! Daarom hebben we samen de wekkers gezet. Dit is een positief statement over onze sport en een goede start van de dag. Het ging heel goed!"

Het is de bedoeling dat er donderdag om hetzelfde tijdstip wordt getraind, zodat de competitiewedstrijd van zondag 'gewoon' met twee trainingen in de benen gespeeld kan worden.

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

Plaats een reactie