De Mos treurt, Perez ergert zich: Daarom was ik een beetje chagrijnig op tv

De Mos treurt, Perez ergert zich: "Daarom was ik een beetje chagrijnig op tv"

30-11-2021 15:14 Laatste update: 15:32
39

Aad de Mos en Kenneth Perez zijn afgelopen weekend geschrokken van het niveau in de Eredivisie. Zelfs de topclubs Ajax, PSV en Feyenoord konden geen moment vermaken.

De Eredivisie-zondag was een dieptepunt: in vijf wedstrijden vielen vier goals. Het is bijna dertig jaar geleden dat er op een zondag met vijf competitieduels minder dan vier keer werd gescoord. "Het ontbreken van publiek is duizend procent een factor. Het is een verschrikking", reageert De Mos in De Telegraaf.

"Als jij afgelopen week Europees voetbal hebt gespeeld bij Besiktas (Ajax), Stade Rennais (Vitesse), of Slavia Praag (Feyenoord) voor volle stadions, dan heeft dat invloed op jou als speler. Dat is heel menselijk. Ik schakelde op de tv over naar Racing Genk-Club Brugge. Dat was 70 kilometer verderop voor 25.000 man en daar vlogen de vonken vanaf met vijf goals (2-3). En die clubs hadden ook Europees gespeeld doordeweeks. Zelfs m'n vrouw viel het op: hoe kan dat, dat verschil in beleving?"

Perez werd er ook niet vrolijk van. In de rust van het doelpuntloze gelijkspel tussen Vitesse en AZ spatte de ergernis van zijn gezicht. "Het is niet erg als er af en toe een slechte wedstrijd tussen zit, maar dit weekend was het wel heel erg", aldus de ESPN-analist in De Telegraaf. "Poeh, wat was dit slecht. Daarom was ik een beetje chagrijnig op tv. (...) Laten we in ieder geval hopen dat het slechte weekend iets eenmaligs was, anders worden het lange weken tot de kerst."

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

Plaats een reactie