'Wonderkind van 13 miljoen met 'X-factor' in beeld bij Ajax en Europese elite'

'Wonderkind van 13 miljoen met 'X-factor' in beeld bij Ajax en Europese elite'

Gepubliceerd: dinsdag 30 november 2021 om 16:12di 30-11-2021 om 16:12

Laatste update: dinsdag 30 november 2021 om 16:21di 30-11-2021 om 16:21

Ajax heeft het oog laten vallen op een zestienjarige sensatie van FC Kopenhagen. Dat melden Zweedse en Deense media. Roony Bardghji zet de laatste weken de Superligaen in vuur en vlam.

Bardghji vierde op 15 november zijn zestiende verjaardag en dat maakte hem speelgerechtigd in de Deense competitie. Kopenhagen-trainer Jess Thorup twijfelde geen moment: het grootste talent van de jeugdopleiding kreeg meteen een basisplaats tegen Aarhus GF én Aalborg BK. Met name in de laatste wedstrijd (1-3 zege) maakte de jonge aanvaller veel indruk door Kopenhagen met een fraaie goal op voorsprong te zetten.

Het is geen geheim dat Bardghji al veel langer op de lijstjes van grote clubs staat. Bayern München en FC Barcelona boden hem eerder dit jaar een stage aan, terwijl ook Chelsea én Ajax volop in de race zouden zijn. In Denemarken en Zweden gaan geruchten over een transfersom van dertien miljoen euro.

Bij Kopenhagen verwacht men Bardghji nog even binnenboord te houden. "De nieuwe strategie is om meer talenten de kans te geven", legt Thorup uit aan TV3. "Maar het is niet de bedoeling dat zie hier slechts een paar wedstrijden spelen en dan vertrekken. Deze spelers moeten hier een paar jaar willen blijven om Kopenhagen aan mooie resultaten te helpen." Tegelijkertijd is de trainer realistisch. "Als er echt grote clubs komen, gaan de financiën natuurlijk een rol spelen. Maar ik vind hem nog niet rijp voor een transfer."

Na de zege van Kopenhagen op Aalborg was Thorup al lyrisch over Bardghji. "Hij heeft haast niets verkeerd gedaan. Op zo veel verschillende momenten liet hij zien te beschikken over de cruciale X-factor", aldus de Deense trainer op de clubsite. "Hij creëerde drie of vier kansen en maakte zelf een prachtig doelpunt. Het is indrukwekkend om te zien dat zijn talent zich vertaalt in slimme beslissingen en acties op het veld."

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws