Ajax-bankzitter Schuurs: 'Realiseer mij vaak bij wat voor topclub ik speel'

Ajax-bankzitter Schuurs: 'Realiseer mij vaak bij wat voor topclub ik speel'

30-11-2021 19:13
61

Perr Schuurs is dit seizoen voornamelijk bankzitter, maar hij is nog altijd gelukkig bij Ajax. De 22-jarige centrale verdediger hoopt in de tweede seizoenshelft op meer speeltijd van trainer Erik ten Hag.

"Natuurlijk krijg ik iets minder minuten dan tijdens de eerste periode van het afgelopen seizoen", zegt Schuurs bij Ajax TV. "Daarin probeer ik stappen te maken om beter te worden en dat gaat goed. Ik ben een teamspeler en blij hoe het momenteel met ons gaat. Als je ziet hoe we nu in de Champions League presteren is dat iets waar we heel trots op kunnen zijn, en waar ik heel blij mee ben. Ondanks dat ik weinig speel, realiseer ik me vaak genoeg bij wat voor topclub ik speel."

In de uitwedstrijd tegen Besiktas kon Schuurs weer eens rekenen op een basisplaats. "De Champions League is toch een ander podium dan de competitie, en het is altijd mooi om daar te mogen spelen. Uiteraard heb ik er ook van genoten. Het is moeilijk om met weinig ritme gelijk Champions League te moeten spelen. Achteraf ben ik gewoon blij met mijn prestatie en zeker de drie punten."

Hoewel hij tegen Sparta weer op de bank zat, hoopt de Limburger op meer kansen. "Dat ligt natuurlijk bij de trainer. We hebben vorig jaar in december toch wat punten laten liggen, en tot nu toe hebben we al te veel punten in de Eredivisie laten liggen. Aan ons de taak om alle wedstrijden in december te winnen en alle punten te pakken."

"Ik hoop dat er zoveel mogelijk minuten voor mij zijn, maar uiteindelijk is het belangrijkste dat we winnen", vervolgt Schuurs. "Ik heb wel het vertrouwen dat er in de tweede seizoenshelft nog meer minuten voor mij gaan komen. Er zijn veel wedstrijden, dus dan hoop ik meer minuten te maken."

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

Plaats een reactie