Kieft ergert zich aan Heerenveen: 'Vroeger was het een enorme club'

Kieft ergert zich aan Heerenveen: 'Vroeger was het een enorme club'

30-11-2021 23:49 Laatste update: 30-11-2021 23:49
79

Wim Kieft heeft geen goed woord over voor het spel van sc Heerenveen dit seizoen. Waar de club uit Friesland in het verleden vaak hoog mee kon spelen in de Eredivisie, is het de laaste jaren minder. Tot onvrede van Kieft.

"Elke keer als ik naar dat Heerenveen zit te kijken erger ik mij dood. Slap. Het is allemaal zo passief. Alsof er geen enkele druk op zit. Geen venijnigheid. Niets speciaals", zo laat Kieft weten aan tafel bij Veronica Inside. "Vroeger was het een enorme club. Altijd een vol stadion en goede spelers. Er gebeurde altijd wat."

De voormalig aanvaller krijgt bijval van Johan Derksen. Die ziet een groot verschil met eerdere jaren. "Het is toch niet meer zo dat je als speler pijn in je buik hebt als je naar Heerenveen moet? Alleen die Volendammer op het middenveld kan voetballen. Maar die gaat niet voorop in de strijd. En voor de rest is het allemaal even slap en vrijblijvend."

Volgens Kieft ligt het zwakke spel niet alleen aan de spelers, maar ook aan trainer Johnny Jansen. "Je hebt ook niet het idee dat die coach ook maar een beetje invloed heeft. Drie keer niks", zo sluit Kieft af.

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

Plaats een reactie