Mogelijk alsnog Ballon d'Or voor Lewandowski: 'Kunnen we over nadenken'

Mogelijk alsnog Ballon d'Or voor Lewandowski: 'Kunnen we over nadenken'

01-12-2021 08:18 Laatste update: 15:07
113

France Football-hoofdredacteur Pascal Ferré sluit niet uit dat Robert Lewandowski alsnog een Gouden Bal krijgt. Hij reageert daarmee op de kritiek na de uitslag van de Ballon d'Or van 2021, die door Lionel Messi werd gewonnen.

Velen vinden dat Lewandowski er met de Gouden Bal vandoor had moeten gaan. Door de coronacrisis werd de Ballon d'Or in 2020 niet uitgereikt en dat biedt wellicht een oplossing. "De Ballon d'Or-verkiezing is democratisch", zegt Ferré tegen het Duitse Watson. "Er zijn 170 juryleden die op Messi hebben gestemd. Ik heb Messi niet op één gezet. Ik ben voor Lewandowski gegaan, maar vind ook dat Messi de Ballon d'Or verdiende."

Messi sprak lovende woorden over Lewandowski, die in zijn ogen de prijs verdiend had. Moet de Poolse spits niet alsnog de Ballon d'Or van 2020 krijgen? "Wat Messi zei was mooi en aardig", zegt Ferré. "Ik vind niet dat we overhaaste beslissingen moeten nemen. We kunnen erover nadenken en moeten tegelijkertijd de geschiedenis van de Ballon d'Or respecteren, die is gebaseerd op stemmingen."

"We kunnen nooit met zekerheid zeggen of Lewandowski vorig jaar de Ballon d'Or gewonnen zou hebben omdat er niet gestemd is. Maar om eerlijk te zijn: hij had wel een hele grote kans."

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

Plaats een reactie