Heerenveen wil nieuwe spits en komt uit bij Van Hooijdonk: 'Wij volgen hem'

Heerenveen wil nieuwe spits en komt uit bij Van Hooijdonk: 'Wij volgen hem'

01-12-2021 11:45
89

Het aantrekken van Sydney van Hooijdonk is 'een serieuze optie' voor sc Heerenveen, meldt de Leeuwarder Courant. De Friezen zijn hard op zoek naar een nieuwe spits voor de tweede seizoenshelft.

Momenteel is Henk Veerman de enige echte spits in de selectie van Heerenveen. In gesprek met de Leeuwarder Courant vertelt technisch directeur Ferry de Haan dat Van Hooijdonk daardoor in beeld is bij de nummer tien van de Eredivisie. "Wij volgen hem, al hebben we niet dagelijks contact", stelt hij.

De Haan benadrukt dat het voor Heerenveen noodzaak is om een nieuwe aanvalsleider aan te trekken. "Een club als Heerenveen móét gewoon twee goede spitsen hebben. Natuurlijk hadden we deze positie het liefst in de zomer al dubbel ingevuld. En ja, in de eindfase van de transfermarkt kwamen nog opties voorbij. Maar van die spitsen waren we niet écht overtuigd. Dan moet ik de beslissing nemen: bij twijfel niet doen. Ik sta daar nog steeds achter."

Van Hooijdonk speelt sinds deze zomer in het shirt van Bologna, nadat hij transfervrij vertrok bij NAC Breda. De 21-jarige spits wacht nog op zijn basisdebuut in Italië, maar kwam wel al tot vier invalbeurten in de Serie A. Van Hooijdonk gaf eerder al aan dat een tijdelijke transfer in de winter tot de mogelijkheden behoort.

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

Plaats een reactie