FC Utrecht lijdt flink verlies na coronajaar, maar is toch 'gematigd tevreden'

FC Utrecht lijdt flink verlies na coronajaar, maar is toch 'gematigd tevreden'

Gepubliceerd: woensdag 1 december 2021 om 11:59wo 01-12-2021 om 11:59

FC Utrecht heeft over het afgelopen seizoen dieprode cijfers geschreven. De Domstedelingen boekten een negatief financieel resultaat van 5,7 miljoen euro, zo wordt duidelijk uit de jaarcijfers. Utrecht rekende echter op een nog forser verlies.

Door de coronapandemie liep Utrecht veel inkomsten mis. Zo daalden de wedstrijdbaten, de sponsoring- en reclameopbrengsten en de revenuen uit food & beverage 'flink'. Utrecht besloot desondanks aan zijn eigen 'Groeiplan 2021-2025' vast te houden, wat de club financieel stabiel moet maken. Dat heeft echter als gevolg dat Utrecht vorig seizoen een verlies van 5,7 miljoen leed.

De club had echter begroot op een nog negatiever financieel resultaat. "Ondanks de impact van corona op onze bedrijfsvoering, hebben we in financieel opzicht beter gepresteerd dan begroot", legt financieel en operationeel directeur Edo Keuning uit. "Dat stemt tot gematigde tevredenheid in de wetenschap dat er de komende jaren de nodige volgende stappen gezet moeten worden, op weg naar een duurzaam financieel stabiel FC Utrecht."

De focus ligt bij Utrecht dan ook op het seizoen 2021/2022. De nummer vier van de Eredivisie rekent in de komende voetbaljaargang op een negatief financieel resultaat van 3,4 miljoen euro. Daarin zijn de transfers van Gyrano Kerk en Vaclav Cerny (in totaal goed voor rond de 6,5 miljoen euro) meegenomen.

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws