Update: Hertha BSC presenteert door Feyenoord gewilde linksback

Update: Hertha BSC presenteert door Feyenoord gewilde linksback

01-12-2021 18:16 Laatste update: 18:14
160

Feyenoord vist definitief achter het net: Fredrik Björkan verkiest Hertha BSC boven een verhuizing naar Rotterdam. Dat melden Noorse media woensdag.

Feyenoord was afgelopen zomer dicht bij de komst van Björkan, maar een deal met zijn club FK Bodø/Glimt ketste op het laatste moment af. In de winterstop hoopte technisch directeur Frank Arnesen alsnog toe te slaan. Hertha BSC gaat echter met Björkan aan de haal.

Volgens de Noorse media TV2 en VG gaat de 23-jarige linksback op korte termijn een meerjarig contract ondertekenen in Duitsland. Omdat zijn overeenkomst met Bodø/Glimt op 31 december afloopt, hoeft Hertha geen transfersom te betalen.

"Ik heb het gevoel dat dit het juiste moment is om de volgende stap te zetten", liet Björkan onlangs weten aan VG. Hertha staat veertiende in de Bundesliga. Björkan speelt nog drie wedstrijden voor Bodø/Glimt, twee in de competitie en één in de Conference League.

Björkan (23) is een vaste waarde bij de regerend kampioen van Noorwegen, die in oktober stuntte met een 6-1 overwinning op AS Roma in de Conference League. Feyenoord had voor ogen dat hij in Rotterdam zou gaan concurreren met Tyrell Malacia.

Update: Hertha BSC heeft Fredrik Björkan vastgelegd. De 23-jarige Noor komt over van FK Bodø/Glimt en tekent in Duitsland tot 2025. "Hertha is een fantastische club waar ik enorm naar uitkijk", zegt hij op de website van Hertha. "De beslissing was makkelijk voor mij, ook omdat een paar Noren hier voor mij hebben gespeeld en de club een goede reputatie heeft in mijn thuisland." 

Björkan was ook in beeld bij Feyenoord.

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

Plaats een reactie