AZ wil nieuwe aanvalsleider naar Alkmaar halen: Ik mis wel stootkracht voorin

AZ wil nieuwe aanvalsleider naar Alkmaar halen: "Ik mis wel stootkracht voorin"

Gepubliceerd: woensdag 1 december 2021 om 15:46wo 01-12-2021 om 15:46

AZ wil zich in januari versterken met een extra spits. Dat bevestigt trainer Pascal Jansen op de persconferentie. De 48-jarige coach stelt dat hij 'stootkracht' mist in de Alkmaarse voorhoede.

AZ gaat op zoek naar een spits met 'diepgang en snelheid', die de concurrentiestrijd aan moet gaan met Vangelis Pavlidis. "Ik mis wel stootkracht voorin", laat Jansen voorafgaand aan het thuisduel met Fortuna Sittard optekenen door het Algemeen Dagblad. "Als je nuchter kijkt naar het aantal kansen dat we krijgen en de doelpunten die we maken, dan is het verschil aanzienlijk."

Pavlidis, Jesper Karlsson en Dani de Wit moesten dit seizoen eigenlijk voor de doelpunten zorgen bij AZ. Het drietal kende dit seizoen 'een periode waarin ze vaker het net vonden', stelt Jansen "Maar die vorm hebben ze niet door kunnen trekken. Wat dat betreft is het niet stabiel genoeg en het is aan mij om de ploeg in een stabieler vaarwater te krijgen."

Over een maand begint de winterse transferperiode en AZ is op de achtergrond bezig met het aantrekken van een nieuwe spits. "Daarover ben ik altijd in gesprek met Max (Huiberts, technisch directeur, red.). Hoewel ik het te makkelijk vind om alles op de spits te schuiven, Pavlidis is de enige echte nummer 9 in de selectie."

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws