AZ verliest gewaardeerd medewerker aan club op Schotse tweede niveau: 'Ben trots'

AZ verliest gewaardeerd medewerker aan club op Schotse tweede niveau: 'Ben trots'

Gepubliceerd: dinsdag 30 november 2021 om 23:32di 30-11-2021 om 23:32

Marijn Beuker (37), Hoofd Prestatie & Ontwikkeling bij AZ, verlaat Alkmaar voor een avontuur in Schotland. Beuker, die gezien wordt als 'een van de leidende figuren als het gaat om spelersontwikkeling', gaat aan de slag bij Queen's Park FC.

Een opmerkelijke move, aangezien Queen's Park uitkomt op het tweede niveau in Schotland. De club is lyrisch over de kwaliteiten van Beuker en spreekt van een 'hugely exciting appointment'. Queen's Park is verheugd dat hij zijn expertise op het gebied van spelersontwikkeling in gaat zetten in Schotland. Beuker wordt Director of Football Operations bij de club.

Beuker wordt gezien als een 'innovatieve denker' wanneer het aankomt op de ontwikkeling van spelers. Zijn werk bij AZ werd door zijn collega's erg gewaardeerd. Beuker stond vijftien jaar onder contract in Alkmaar. In die periode wist AZ uit te groeien tot een club waar meerdere talenten door wisten te breken vanuit de jeugdopleiding.

"Ik ben er trots op dat ik deze nieuwe stap mag zetten", zo vertelt Beuker in een eerste reactie op de clubwebsite van Queen's Park. "De ambitie van de club is om een goed doordacht plan te maken om impact te maken in het moderne voetbal de komende jaren. Dat plan sprak me gigantisch aan. Ik zie veel mogelijkheden om met Queen's Park de doelstellingen te behalen. Daar ga ik samen met de rest van de staf aan werken."

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws