'United-medewerkers vergeleken Van de Beek met Mkhitaryan na deal met Ajax'

'United-medewerkers vergeleken Van de Beek met Mkhitaryan na deal met Ajax'

01-12-2021 16:27
66

Donny van de Beek werd na zijn eerste Manchester United-maanden intern vergeleken met Henrikh Mkhitaryan, weet ESPN. Bij The Red Devils dacht men dat Van de Beek het tempo van de Champions League beter kon bijbenen dan dat van de Premier League.

De internationale tak van ESPN maakte een overzicht van de tijd van de 24-jarige aanvallende middenvelder bij United. Het medium doet daarbij een opvallende onthulling: bij Manchester United vergeleek men Van de Beek in zijn eerste maanden met Mkhitaryan, die tussen 2016 en 2018 bij de club speelde. De Armeen wist nooit te overtuigen op Old Trafford.

Bij United dacht men ook dat Van de Beek zichzelf beter kon laten zien in de Champions League dan in de Premier League. Voor de mensen van de Premier League-club leek het alsof de oud-Ajacied zich 'vertrouwder' voelde bij het tempo in het miljardenbal, in plaats van de druk en intensiteit van de Engelse competitie.

In de zomer van 2020 ruilde de middenvelder uit Nijkerkerveen Ajax in voor Manchester United. Van de Beek heeft zijn draai in Engeland echter nog niet kunnen vinden: in anderhalf jaar tijd is de Oranje-international nog niet uitgegroeid tot een vaste basisklant. De komst van interim-manager Ralf Rangnick biedt mogelijk meer perspectief voor Van de Beek.

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

Plaats een reactie