Mitchell Piqué onthult: linksback getroffen door TIA in laatste profseizoen

Mitchell Piqué onthult: linksback getroffen door TIA in laatste profseizoen

Gepubliceerd: woensdag 1 december 2021 om 19:47wo 01-12-2021 om 19:47

Mitchell Piqué speelde veertien jaar profvoetbal, maar nam in 2013 afscheid van Willem II en verliet geruisloos de voetbalwereld. Het laatste profseizoen van de linksback werd echter overschaduwd door een TIA, onthult hij negen jaar na dato.

Piqué wilde in het najaar van 2012 net beginnen aan een partijspel op de training, die werd geleid door Jurgen Streppel. "Op het moment dat hij me voor het elf-tegen-elf-partijspel een hesje wilde geven, stond ik – zo hoorde ik later – voorovergebogen, met mijn handen op mijn knieën, terwijl mijn ogen begonnen te draaien", blikt Piqué terug in gesprek met De Telegraaf. "De dokter belde 112 en vroeg me de zin 'de koetsier poetst de postkoets met postkoetspoets' uit te spreken, maar ik bleef alleen het woord 'koets' herhalen."

De inmiddels 42-jarige Amsterdammer bleek te zijn getroffen door een TIA, een tijdelijk onderbroken bloeddoorloop in de hersenen. Desondanks wilde Piqué snel weer op het veld staan. "De vraag of ik zondag kon voetballen, moest de arts toch echt met 'nee' beantwoorden. Hij was al heel erg verbaasd dat ik drie dagen later al in de sportschool stond om te revalideren."

Zijn profloopbaan zat er echter op. Piqué kwam op 23 december 2012 tegen RKC Waalwijk voor het laatst van de bank af en maakte na de jaarwisseling geen minuut meer. Zijn aflopende contract werd dan ook formeel opgezegd. "Willem II stevende op degradatie af, de clubleiding vertelde me dat mijn salaris zeker in de Keuken Kampioen Divisie te zwaar op de begroting zou drukken en vond me te oud." In de loop van het daaropvolgende seizoen kwam Denny Landzaat overigens de Tilburgse gelederen versterken, tot verbazing van Piqué. "Die was ruim drie jaar ouder dan ik. Op dat moment besefte ik dat ik – na best wel een ingrijpende gebeurtenis – op niet zo’n chique manier naar de uitgang was gewerkt."

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws