Feyenoord klimt dankzij Sinisterra naar plek twee na curieus duel met Heracles

01-12-2021 22:00
209

Feyenoord is na een curieus verlopen thuiswedstrijd tegen Heracles Almelo van plek drie naar plek twee gesprongen in de Eredivisie. De ploeg van Arne Slot had het niet makkelijk en moest een achterstand overwinnen, maar hield de punten in de lege Kuip: 2-1 werd het, met dank aan Luis Sinisterra.

De Colombiaan scoorde al na tien minuten, maar bleek te vroeg te hebben gejuicht. De VAR zag een overtreding van Alireza Jahanbakhsh op Giacomo Quagliata en de treffer werd – na lang beraad – afgekeurd door arbiter Bas Nijhuis. In plaats van 1-0 werd het zelfs 0-1: Sinan Bakis verscheen vrij voor doelman Ofir Marciano en hielp Heracles aan een voorsprong.

Niet lang daarna werd de wedstrijd opgeschrikt door een vervelend incident: Ismail Azzaoui leek in duel met Tyrell Malacia een vervelende knieblessure op te lopen en moest na een blessurebehandeling van een paar minuten per brancard van het veld af. De eerste helft werd hierdoor met acht minuten verlengd en Feyenoord greep zijn kans in de blessuretijd. Janis Blaswich leek Heracles bij een reeks kansen op de been te houden, maar moest alsnog passen toen Sinisterra opnieuw vrij voor hem opdook. De treffer telde ditmaal wel: 1-1.

Meteen na rust mocht Heracles ruiken aan een nieuwe voorsprong. Delano Burgzorg kreeg vrij baan, maar wist Marciano niet te verschalken. Net toen Blaswich Heracles door een nieuw Feyenoord-offensief leek te hebben gesleept, was het opnieuw Sinisterra die toesloeg. De Colombiaan schoof de bal koeltjes in de verre hoek en zorgde daarmee voor 2-1.

Heracles had nog ruim twintig minuten om iets aan die achterstand te doen, maar de overwegend vermakelijke wedstrijd kende een gezapig einde. Feyenoord haalde alleen nog opgelucht adem na een kopbal van Bakis en liet via Marcus Pedersen zelfs nog een grote kans op 3-1 liggen. De ploeg van Slot komt op 32 punten en meldt zich op plek twee, één punt onder Ajax en één punt boven PSV. Zondag wacht de thuiswedstrijd tegen Fortuna Sittard. Heracles blijft veertiende en ontvangt zaterdag sc Heerenveen.