Zes thuisduels AZ: omgeving rond AFAS Stadion maand lang veiligheidsrisicogebied

Zes thuisduels AZ: omgeving rond AFAS Stadion maand lang veiligheidsrisicogebied

02-12-2021 15:36
68

Hoewel er voorlopig geen fans naar het AFAS Stadion mogen, zet de gemeente Alkmaar zich schrap voor de thuiswedstrijden van AZ. Het gebied rondom het stadion is tot het einde van de maand een zogeheten veiligheidsrisicogebied.

De maatregel gaat donderdag om 16.00 in, bijna drie uur voordat de midweekse inhaalwedstrijd tegen Fortuna Sittard van start gaat. De politie heeft in de buurt van het stadion de bevoegdheid om preventief te fouilleren, bevestigt de gemeente. Deze maatregel is genomen naar aanleiding van de ongeregeldheden bij de vorige thuiswedstrijd tegen NEC, toen er al geen toeschouwers bij mochten zijn: buiten het stadion werd vuurwerk afgestoken en een groep aanwezigen wist zelfs het stadion binnen te dringen, waardoor de wedstrijd tijdelijk stil kwam te liggen.

AZ gaat na de wedstrijd tegen Fortuna nóg vijf keer in het eigen stadion, voordat de feestdagen aanbreken. Ook Sparta (5 december), Randers FC (9 december, Conference League), Heracles Almelo (15 december, KNVB Beker), Willem II (18 december) en FC Groningen (21 december) komen in december nog naar Alkmaar.

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

Plaats een reactie