Van Wonderen: 'Net UEFA Cup gewonnen, moesten we 'werken voor ons geld''

Van Wonderen: 'Net UEFA Cup gewonnen, moesten we 'werken voor ons geld''

Gepubliceerd: donderdag 2 december 2021 om 15:52do 02-12-2021 om 15:52

Kees van Wonderen leeft mee met Mark Rutte en Hugo de Jonge, die zwaar bekritiseerd worden om hun coronabeleid. De Go Ahead Eagles-trainer ziet overeenkomsten tussen zijn eigen werk en dat van de premier en de Minister van Volksgezondheid.

Van Wonderen begrijpt dat de net afgekondigde lockdown verontwaardiging oproept. "Máár ligt dat aan onze leiders? Zou de horeca nu wél open zijn geweest als we Mark Rutte en Hugo de Jonge als voetbaltrainers aan de kant hadden geschoven?", aldus de trainer in gesprek met de NRC. Van Wonderen weet uit ervaring wie meestal de kop van jut is als het even wat minder gaat. "Dat vingerwijzen, het zoeken naar een schuldige … dat zie je ook in het voetbal. Tegenvallende resultaten? Vroeg of laat moet iemand daarvoor boeten. Meestal wij, de trainers. Wij zijn dan de kwade genius. Vervolgens blijkt vaak al snel dat de trainer het euvel niet was."

Dat het sentiment snel kan omslaan, weet Van Wonderen echter ook uit ervaring. Tijdens het vorige Keuken Kampioen Divisie-seizoen kreeg Go Ahead twee mailtjes binnen van een kritische fan, die zich eerst afvroeg wat de club met Van Wonderen moest en daarna waarom het contract van de trainer nog niet was verlengd. "Zulk opportunisme kenmerkt de voetbalwereld. Overal waar ik heb gespeeld en getraind, heb ik dat gemerkt." Dat was ook bij Feyenoord het geval: dat in 2002 beslag werd gelegd op de UEFA Cup, leek een paar maanden later al vergeten. "Riepen supporters dat we 'moesten werken voor ons geld'. Tegen spelers die net een hoofdprijs hadden gewonnen."

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws