Breaking news

Ajax haalt achttienjarige middenvelder op in Ecuador: huur met optie tot koop

Ten Hag eerlijk bij Ajax: 'Snap het eigenlijk niet meer, moet me erin verdiepen'

Ten Hag eerlijk bij Ajax: 'Snap het eigenlijk niet meer, moet me erin verdiepen'

Gepubliceerd: donderdag 2 december 2021 om 23:31do 02-12-2021 om 23:31

Laatste update: donderdag 2 december 2021 om 23:51do 02-12-2021 om 23:51

Ajax-trainer Erik ten Hag vindt dat Willem II is 'overklast' in de Johan Cruijff Arena. De Amsterdammers wonnen overtuigend met 5-0. Ten Hag gaat ook in op de clean sheets van Ajax dit seizoen en de veelbesproken buitenspelgoal van Sébastien Haller.

"We hebben de tegenstander overklast", begint Ten Hag voor de camera van ESPN na de wedstrijd tegen Willem II. "Dat is goed, we hebben de tegenstander geen moment het gevoel gegeven dat hier iets te halen viel. We kwamen snel tot kansen en goals. In de tweede helft zag je de reactie bij Willem II: ze gingen met zijn allen terug. Wij moeten dan proberen om nog meer kansen te creëren, maar dat valt niet mee."

In slechts twee van de vijftien Eredivisie-duels wist Ajax niet de nul te houden dit seizoen. Dat stemt Ten Hag uiteraard tevreden. "Wij spelen superaanvallend. Als je dan zo veel ruimte weggeeft, is het ontzettend knap dat je heel weinig kansen weggeeft", vindt de Oldenzaler. "Het staat gewoon hartstikke goed. Waar het mee te maken heeft? We vallen met zijn allen aan, maar verdedigen ook met zijn allen. Dat moet vooral zo blijven."

In de eerste helft werd een treffer van Haller afgekeurd wegens buitenspel. Dat zorgde voor veel discussie en verwarring. "Ik snap het eigenlijk ook niet meer", is Ten Hag eerlijk. "Op Spangen (bij Sparta, red.) hadden we eenzelfde situatie met Ryan Gravenberch, die per ongeluk de bal aan een speler van Sparta gaf. Toen stond iedereen in brand, want het was een hele grote kans voor Sparta. Toen was het gewoon doorgaan, maar dit is buitenspel. Dat moeten we nog even goed nakijken. Of deze goal geldig was? Dat weet ik niet, ik moet me erin verdiepen."

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws