Ultee: Vijf keer op rij verliezen: er zijn trainers voor minder ontslagen

Ultee: "Vijf keer op rij verliezen: er zijn trainers voor minder ontslagen"

Gepubliceerd: vrijdag 3 december 2021 om 07:45vr 03-12-2021 om 07:45

Fortuna Sittard trapte de loodzware decembermaand donderdagavond af met een 2-1 nederlaag tegen AZ. Trainer Sjors Ultee staat al langere tijd onder druk: vooralsnog maakt hij zich geen zorgen, maar de 34-jarige Utrechter weet dat de resultaten niet in zijn voordeel spreken.

De nummer voorlaatst van de Eredivisie speelt later deze maand nog uitwedstrijden tegen Feyenoord, PSV (KNVB Beker) én Ajax en treft ook nog directe concurrent PEC Zwolle en nummer vier FC Utrecht. De nederlaag tegen AZ was de vijfde op rij voor Ultee en de zijnen. "Vijf keer op rij verliezen: er zijn trainers voor minder ontslagen", aldus de Fortuna-trainer vanuit Alkmaar in gesprek met de NOS.

Ultee hoopt echter dat de beleidsbepalers verder kijken dan alleen de resultaten, liet hij weten. "We zijn met de spelers, staf en clubleiding allemaal keihard aan het werk om het beter te laten gaan, om vooruit te komen. Ik heb het gevoel dat zij ook wel zien waarom we staan waar we staan, maar ook dat ze zien hoe we aan het groeien zijn. En uiteindelijk weet ik ook wel hoe het werkt in de voetballerij: je kunt blijven groeien, maar als je geen punten pakt, is er één iemand die de schuld krijgt."

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Poll

Haalt Ultee de Kerst?

Ja
46%
Nee
54%
(524 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws