AZ, Feyenoord, PSV, Utrecht én Ajax voor Fortuna: 'Dagen Ultee lijken wel geteld'

AZ, Feyenoord, PSV, Utrecht én Ajax voor Fortuna: 'Dagen Ultee lijken wel geteld'

Gepubliceerd: maandag 29 november 2021 om 10:30ma 29-11-2021 om 10:30

Bij Fortuna Sittard rommelt het al enige tijd, weet Voetbal International-hoofdredacteur Freek Jansen te melden. Trainer Sjors Ultee ligt op ramkoers met de Turkse eigenaar Isitan Gün, constateert Jansen naar aanleiding van een reportage die VI-verslaggever Geert-Jan Jakobs in Limburg heeft gemaakt.

Ultee nam vorig seizoen het stokje van de ontslagen Kevin Hofland en leidde de club uiteindelijk naar een keurige elfde plek. Dit seizoen strijdt men echter alsnog tegen degradatie. "De Turken zijn helemaal ontevreden over Sjors Ultee en helemaal over de opstelling die hij neerzet. Want ze vinden dat daar meer talenten in moeten", aldus Jansen in Studio Voetbal.

Met name de positie van Yigit Emre Çeltik is een discussiepunt: het achttienjarige Turkse talent werd afgelopen zomer met hoge verwachtingen binnengehaald en tekende een vijfjarig contract, maar heeft nog geen minuut gespeeld. "Ze vinden dat hij moet spelen. Terwijl ze in Sittard zien: die jongen kan helemaal niet zo goed voetballen."

Fortuna leed zaterdag tegen FC Groningen zijn vierde nederlaag op rij. Jansen vreest dan ook het ergste voor Ultee, met wedstrijden tegen AZ, Feyenoord, PEC Zwolle, PSV (KNVB Beker), FC Utrecht én Ajax die voor de winterstop nog op het programma staan. "Als je dit allemaal hoort, lijken de dagen van Ultee als trainer van Fortuna Sittard geteld."

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Poll

Komt Fortuna Sittard nog onder de streep uit dit seizoen?

Nee, ze degraderen direct
46%
Ja, maar ze degraderen via de play-offs
20%
Nee, ze handhaven zich via de play-offs
20%
Nee, ze handhaven zich direct
15%
(1240 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws