Nieuw duo op PSV-middenveld: We weten wat we aan elkaar hebben

Nieuw duo op PSV-middenveld: "We weten wat we aan elkaar hebben"

03-12-2021 08:15
69

Ibrahim Sangaré was in de eerste weken van het seizoen één van de meest besproken PSV'ers, maar is inmiddels onomstreden. De Ivoriaan vormt inmiddels met Erick Gutiérrez een controlerend blok op het middenveld en constateert dat het prima loopt.

De Mexicaanse linkspoot kampte lange tijd met blessureleed, maar heeft voorlopig zijn plekje naast Sangaré veroverd. "Nu Erick Gutiérrez in de basis speelt, wordt ook hij door iedereen gesteund. Ik vind het prettig om naast hem te staan, omdat hij degelijk en betrouwbaar is en we weten wat we aan elkaar hebben. Maar de andere spelers hebben ook allemaal verschillende kwaliteiten en kunnen het team helpen", aldus de Ivoriaan in gesprek met het Algemeen Dagblad.

Sangaré zelf onderscheidt zich de laatste weken niet alleen als breker, maar laat ook zijn voetballende kwaliteiten zien. "Bij mijn vorige club Toulouse probeerde ik soms ook om met de bal aan de voet kansen te zoeken en als het de goede keuze was zelf een actie te maken." Dat doet hij nu dus ook bij PSV, terwijl dat er in zijn eerste Eindhovense seizoen niet van kwam. "Ik denk dat het vooral een kwestie van vertrouwen is. Een actie moet je soms gewoon op gevoel durven maken en vorig seizoen kwam ik daar minder aan toe."

PSV speelt zaterdagmiddag vanaf 16.30 uur thuis tegen FC Utrecht en reist daarna af naar Baskenland, waar het tegen Real Sociedad een plek in de knock-outfase van de Europa League veilig mag gaan stellen. Later dit jaar wachten NEC, Fortuna Sittard (KNVB Beker), RKC Waalwijk en Go Ahead Eagles nog.

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

Beluister de nieuwste aflevering van #DoneDeal hier in zijn geheel via Spotify!