Rangnick: 'Ik kan aanbevelen om een jaar langer te blijven bij United'

Rangnick: 'Ik kan aanbevelen om een jaar langer te blijven bij United'

Gepubliceerd: vrijdag 3 december 2021 om 13:32vr 03-12-2021 om 13:32

Ralf Rangnick zwaait in principe tot het einde van het seizoen de scepter op Old Trafford, maar hij sluit niet uit dat hij langer aanblijft als manager van Manchester United. Dat zei de 63-jarige Duitser vrijdag tijdens zijn presentatie.

"De mensen met wie ik heb gesproken, zijn heel duidelijk geweest", wordt Rangnick onder meer geciteerd door de BBC. "We hebben het over een rol van zes maanden als manager. We hebben nooit gesproken over wat er in de zomer kan gebeuren. Als ze daar dan met me over willen praten, zullen we zien. Als alles goed gaat, kan ik net als bij RB Leipzig de aanbeveling doen om een jaar langer te blijven, maar dat is puur hypothetisch."

Rangnick wil nu eerst aan de slag met de selectie van Manchester United. Hij wijst op de vele tegengoals en wil meer balans in het team brengen. De manager kijkt ook uit naar de samenwerking met Cristiano Ronaldo, waarover werd gespeculeerd dat hij niet zou passen in de speelstijl van Rangnick. "Ik heb nog nooit iemand zo fit gezien op 36-jarige leeftijd. Hij kan nog makkelijk het verschil maken. Maar het gaat niet alleen om Ronaldo, het gaat om het ontwikkelen van de ploeg als geheel."

Of Rangnick in januari de transfermarkt opgaat met United, laat hij in het midden. "We hebben nog niet gesproken over nieuwe spelers. Dit is het moment om eerst de huidige selectie goed te leren kennen. Spelers hebben we genoeg. Misschien dat er na Kerst een tijd komt om te praten over mogelijke transfers in de winter, maar in mijn ogen is dat niet de juiste periode voor duurzame transfers."

Dat zou goed nieuws kunnen betekenen voor Donny van de Beek, die nu al een bijrol vertolkt vanwege de forse concurrentie. The Times meldde dinsdag nog dat RB Leipzig-middenvelder Amadou Haidara de eerste versterking van Rangnick moet worden.

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws