'Voor Misidjan, Vlap en Dessers wilden we ver gaan, maar ze waren te duur'

'Voor Misidjan, Vlap en Dessers wilden we ver gaan, maar ze waren te duur'

Gepubliceerd: vrijdag 3 december 2021 om 16:29vr 03-12-2021 om 16:29

Mike Willems (rechts op de foto), technisch manager van PEC Zwolle, had afgelopen zomer grootse plannen. Hij had zijn vizier op een aantal aansprekende namen gericht, maar kon er daarvan niet één binnenhalen en staat nu onderaan met de Blauwvingers.

PEC zocht naar ervaren spelers met scorend vermogen, maar greep een aantal keer mis. "Voor jongens als Virgil Misidjan, Michel Vlap en Cyriel Dessers wilden we ver gaan, maar die konden we niet betalen", zegt Willems in een groot interview met Voetbal International. "Ik denk dat we behoorlijk naar onze mogelijkheden hebben gehandeld."

De technische man koos er ook voor om een aantal talentvolle jongens uit de eigen kweek langer aan zich te binden. "We hebben er ook voor gekozen de contracten van Eliano Reijnders, Dean Huiberts, Rav van den Berg en Samir Lagsir te verlengen. Dat neemt een serieuze hap uit je salarisbudget, maar daar sta ik nog steeds achter, anders waren die jongens van de club gratis de deur uit gelopen."

De lage positie van PEC is desondanks iets waar Willems niet voor weg loopt. Hij schat de huidige selectie in staat om onder nieuwe trainer Dick Schreuder het tij alsnog te keren. "Ik denk dat de middellange en de lange termijn best goed zijn gewaarborgd. Onze selectie is misschien niet top, maar ik vind ’m wel Eredivisie-waardig."

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws