Ajax-talent Fitz-Jim durft te dromen: 'Dat is nog steeds mijn droomclub'

Ajax-talent Fitz-Jim durft te dromen: 'Dat is nog steeds mijn droomclub'

Gepubliceerd: vrijdag 3 december 2021 om 22:15vr 03-12-2021 om 22:15

Daley Blind is het grote voorbeeld van Kian Fitz-Jim bij Ajax. Vooral het feit dat Blind altijd de rust weet te bewaren aan de bal zorgt voor bewondering bij de Jong Ajax-speler, die hoopt ooit voor FC Barcelona te mogen spelen.

"Ik vind gewoon dat hij een hele goede voetballer is", zo vertelt Fitz-Jim over Blind in gesprek met Inside Ajax op Ziggo Sport. "Hoeveel rust hij aan de bal heeft, dat vind ik echt mooi om te zien." Dat Blind zijn grote voorbeeld is bij Ajax 1, wil niet zeggen dat Fitz-Jim zichzelf wil vergelijken met de routinier. "Maar ik kijk wel naar wat hij erg goed doet, daar kan ik veel van opsteken."

Fitz-Jim is niet bang om over zijn doelen te spreken. Hij hoopt in de toekomst de absolute top te halen. "Ik wil alles eruit halen wat erin zit. FC Barcelona speelt nu wat minder, maar het is nog steeds mijn droomclub. Ik hoop dat ik dat ooit haal." Een van zijn voorbeelden buiten Ajax om speelde zijn wedstrijden voor de Spaanse grootmacht: Ronaldinho. "Hoe hij voetbalde, dat was gewoon echt heel mooi", zo sluit Fitz-Jim af.

Fitz-Jim verlengde in augustus van dit jaar zijn contract in Amsterdam tot de zomer van 2024. Hij is een vaste waarde bij Jong Ajax in de Keuken Kampioen Divisie.

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws