Breaking news

Bericht vanuit Amsterdam: Eriksen traint voorlopig met Jong Ajax mee

Ten Hag sluit Ajax-vertrek niet uit: 'Ik zou de uitdaging graag aangaan'

Ten Hag sluit Ajax-vertrek niet uit: 'Ik zou de uitdaging graag aangaan'

Gepubliceerd: zaterdag 4 december 2021 om 07:13za 04-12-2021 om 07:13

Erik ten Hag is mogelijk aan zijn laatste maanden bezig als trainer van Ajax. De 51-jarige Tukker staat open voor de overstap naar een buitenlandse topclub, maar benadrukt dat hij het goed naar zijn zin heeft in Amsterdam.

"Dat ik hier zit en mijn contract heb verlengd, zegt dat ik hier happy ben. Het zou zomaar kunnen dat ik dat volgend jaar weer doe", zegt Ten Hag in het Algemeen Dagblad. "Ik voel erkenning als ik word gelinkt aan de Europese top, maar ik zit bij Ajax en ben niet concreet met andere clubs bezig. Of ik het nu zou kunnen, moeten anderen vooral beoordelen."

Ten Hag vindt wel dat hij een betere trainer is geworden bij Ajax. "Ik zie de koppen al voor me: 'Ten Hag klaar voor volgende stap'", lacht hij. "Ik denk zelf wel dat ik daar klaar voor ben. Laat ik het zo zeggen: ik zou die uitdaging graag aangaan, maar ik ben er niet naar op jacht. Als de stap nooit komt, zal ik niet zeggen dat mijn trainerscarrière mislukt is. Maar ik denk wel dat ik inmiddels voldoende competenties heb om die uitdaging aan te gaan."

Ten Hag staat sinds januari 2018 aan het roer bij Ajax, waarmee hij onder meer twee landstitels vierde. In het seizoen 2018/2019 bereikte hij bovendien de halve finale van de Champions League.

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws