Ten Hag: 'Praat met hem, wellicht verstandiger om in zomer te vertrekken'

Ten Hag: 'Praat met hem, wellicht verstandiger om in zomer te vertrekken'

Gepubliceerd: zaterdag 4 december 2021 om 08:24za 04-12-2021 om 08:24

Erik ten Hag benadrukt dat er geen noodzaak is om spelers te verkopen bij Ajax. Wel wil de trainer van de Amsterdammers meedenken met spelers als Nicolás Tagliafico, maar liefst pas in de zomer.

Ten Hag ziet liever geen spelers vertrekken in januari. "En als er spelers gaan, zullen we eerst zijn vervanger willen hebben", zegt hij tegen Voetbal International. "Financieel zijn we niet genoodzaakt om te verkopen. Volgens mij hebben we als Ajax in de afgelopen jaren veel inkomsten binnen geharkt, en er staat het nodige kapitaal op het veld."

Ten Hag ziet een andere situatie dan bij zijn aantreden. "In mijn beginperiode waren het vooral twaalf of dertien spelers die het moesten doen en kon de rest zich redelijk schikken in hun rol. Nu moet ik spelers teleurstellen die jaren hebben gespeeld." Een van hen is de Argentijnse linksback. "Maar hij gaat er voortreffelijk mee om. Hij is op en top professional en vraagt me zelfs: hoe kan ik het team helpen?"

"Natuurlijk heeft hij ook zijn momenten van frustratie, er staat voor hem ook het nodige op spel, dat begrijp ik", vervolgt Ten Hag, die Tagliafico dankbaar is. "Met zo'n speler praat je ook in de trant van dat het wellicht verstandiger is om in de zomer te vertrekken en dat de club dan wellicht meedenkt. Ook voor een speler is het geen voordeel om halverwege ergens binnen te komen."

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws