Alles wat je moet weten over de Champions League-loting met Ajax

Alles wat je moet weten over de Champions League-loting met Ajax

Gepubliceerd: maandag 13 december 2021 om 07:30ma 13-12-2021 om 07:30

Op maandag 13 december komt Ajax te weten welke club de tegenstander zal zijn in de achtste finale van de Champions League. VoetbalPrimeur neemt met je door hoe de loting in het Zwitserse Nyon zal gaan verlopen en wanneer de actie plaatsvindt.

Wanneer is de loting voor de Champions League?
Als eerste is het belangrijk om te weten wanneer de loting precies plaats gaat vinden. Op maandag 13 december zal om 12.00 uur lokale en Nederlandse tijd in het House of European Football in Nyon geloot gaan worden voor de achtste finales van de Champions League. Of daar vertegenwoordigers van Ajax bij kunnen zijn, is nog maar de vraag, want Zwitserland heeft strenge coronaregels ingevoerd en laat buitenlandse bezoekers lang in quarantaine verblijven.

Hoe werkt de loting van de Champions League?
Er wordt geloot met de zestien clubs die de knock-outfase van de Champions League hebben gehaald: acht groepswinnaars en acht nummers twee. Zij vormen dan ook twee potten waar uit geloot gaat worden. Groepswinnaars zijn geplaatste teams en zullen dus altijd een ongeplaatst team, oftewel een nummer twee uit een andere poule, treffen in de achtste finale. Onder meer Ajax heeft een geplaatste status.

Het is niet mogelijk om een team te treffen waar je in de poule al tegen hebt gespeeld. Ajax kan dus bijvoorbeeld niet tegen Sporting Portugal geloot worden, maar heeft verder geen restricties. Dat geldt niet voor bijvoorbeeld Engelse en Italiaanse teams. Ploegen kunnen in de achtste finale namelijk niet tegen een team uit hetzelfde land geloot worden. Tenslotte is het altijd zo dat de groepswinnaars hun heenwedstrijd uit spelen en de return in eigen huis mogen afwerken.

Welke teams hebben zich geplaatst?
Ajax*
Bayern München*
Liverpool*
Manchester City*
Manchester United*
Real Madrid*
Juventus*
Lille OSC*
Chelsea
Atlético Madrid
Internazionale
Paris Saint-Germain
Benfica
Sporting Portugal
Villarreal
Red Bull Salzburg

* groepswinnaar

Alle belangrijke data in de Champions League op een rijtje
Loting achtste finale: maandag 13 december 2021
Achtste finales: 15, 16, 22 en 23 februari, 6, 9, 15 en 16 maart 2022
Loting kwartfinales en halve finales: 18 maart 2022
Kwartfinales: 5, 6, 12 en 13 april 2022
Halve finales: 26 en 27 april, 3 en 4 mei 2022
Finale: 28 mei 2022

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws