Schmidt ziet drietal terugkeren: 'Spelers bepalen eigenlijk zelf of ze spelen'

Schmidt ziet drietal terugkeren: 'Spelers bepalen eigenlijk zelf of ze spelen'

Gepubliceerd: zaterdag 4 december 2021 om 19:19za 04-12-2021 om 19:19

Laatste update: zaterdag 4 december 2021 om 19:28za 04-12-2021 om 19:28

PSV-trainer Roger Schmidt heeft eindelijk weer wat te kiezen. De Duitser werkte wekenlang met een gehavende selectie, maar kon zaterdag tegen FC Utrecht weer een beroep doen op Cody Gakpo, Noni Madueke en Jordan Teze.

Het is een opsteker voor PSV, met de belangrijke Europa League-wedstrijd tegen Real Sociedad op komst. "Helaas waren Davy Pröpper en Mario Götze er vandaag (zaterdag, red.) nog niet bij, hopelijk zijn zij ook snel weer terug", aldus Schmidt in gesprek met ESPN. De trainer heeft zelfs goede hoop dat Götze donderdag in Baskenland weer mee kan doen.

Of de terugkeer van al deze spelers ook gevolgen heeft voor de onverwachte uitblinkers van de vorige wedstrijden, wil Schmidt nog niet zeggen. Bruma, Carlos Vinícius en met name Ritsu Doan kregen en grepen hun kans in de vorige wedstrijden. "Maar of ze blijven staan, dat is niet mijn beslissing", glimlacht Schmidt. "De spelers bepalen uiteindelijk zelf of ze spelen of niet, ik oordeel op basis van wat ik in de wedstrijden zie. En als ik het gevoel heb dat ik met bepaalde spelers de meeste kans heb om te winnen, dan spelen ze."

PSV speelt donderdag tegen Real Sociedad en moet minstens één punt pakken om de tussenronde van de Europa League te halen. NEC, Fortuna Sittard (KNVB Beker), RKC Waalwijk en Go Ahead Eagles zijn de laatste tegenstanders van 2021.

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Poll

In welk toernooi gaan we PSV na de winterstop terugzien

Europa League
75%
Conference League
25%
(2845 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws