Schmidt lovend: 'Hij speelde op topniveau en ontwikkelt zich razendsnel'

Schmidt lovend: 'Hij speelde op topniveau en ontwikkelt zich razendsnel'

Gepubliceerd: zondag 5 december 2021 om 07:56zo 05-12-2021 om 07:56

PSV-trainer Roger Schmidt prijst zich gelukkig met Olivier Boscagli, terwijl ook Mauro Júnior en Ritsuo Doan op complimenten kunnen rekenen. De Duitser gaat daarnaast in op de mindere vorm van Joël Drommel en Marco van Ginkel.

Boscagli begon tegen FC Utrecht (4-1) centraal achterin, maar bij de start van de tweede helft schoof hij een linie door. "Soms is hij belangrijk als middenvelder", zegt Schmidt bij ESPN. "Hij heeft zich de laatste anderhalf jaar uitstekend ontwikkeld, daar ben ik heel blij mee. Hij is een hele goede voetballer, heel compleet, zowel aan de bal als in de verdediging. Wanneer hij op het middenveld speelt kan hij nog meer beslissende ballen vooruit spelen dan als centrumverdediger."

Ook Mauro Júnior en Ritsu Doan konden Schmidt opnieuw bekoren. "Mauro is een goede speler met een groot hart. Als hij een kans krijgt, pakt hij die altijd. Hij blijft geduldig en laat zien dat we op hem kunnen rekenen", stelt de trainer op de persconferentie. De Braziliaan doet het de laatste weken uitstekend als linksback. "Spelers die vorig seizoen minder minuten maakten, laten zichzelf nu goed zien. Ritsu Doan is daar ook een goed voorbeeld van. Hij speelde vandaag (zaterdag, red.) op topniveau en ontwikkelt zich razendsnel."

Joël Drommel maakt juist een moeizamere periode door, maar Schmidt lijkt niet van plan om hem te vervangen. "Natuurlijk hadden we liever gehad dat hij vorige week die fout niet had gemaakt. Ontwikkelen zonder fouten is altijd prettiger. Hij krijgt het vertrouwen en moet het nu zelf laten zien."

Marco van Ginkel is zijn plek wel kwijtgeraakt, maar behoudt de aanvoerdersband. "Marco is heel belangrijk voor ons. Hij speelde een topseizoen tot dusver en niemand had verwacht dat hij al zoveel zou spelen op dit niveau. De laatste weken was het minder, maar dat verwachtte ik al om eerlijk te zijn. Hij blijft heel belangrijk voor ons en zal nog regelmatig spelen dit seizoen."

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws