'Als de club vindt dat iemand anders het beter kan, zal ik dat snel genoeg horen'

'Als de club vindt dat iemand anders het beter kan, zal ik dat snel genoeg horen'

Gepubliceerd: zondag 5 december 2021 om 20:17zo 05-12-2021 om 20:17

Fortuna Sittard-trainer Sjors Ultee is zich ervan bewust dat hij ontslagen kan worden. De Limburgers verloren al zes duels op rij in de Eredivisie en staan daardoor één na laatste. Ultee stelt echter dat de samenwerking tussen de spelers en technische staf voldoende is.

Fortuna verloor zondagmiddag kansloos met 5-0 op bezoek bij Feyenoord. Voor de camera van de NOS krijgt Ultee de vraag of hij vreest voor zijn baan. "Dat het kan, dat weet ik", doelt hij op een mogelijk ontslag. "Dat wist ik ook toen ik mijn contract als hoofdtrainer ondertekende. Ik kan alleen maar kijken naar de dingen die ik zelf doe, hoe ik met mijn staf de ploeg voorbereid, hoe we trainen en hoe we alles doen. Als de club vindt dat iemand anders het beter kan, dan zal ik dat snel genoeg horen."

Kan Ultee zijn spelers nog voldoende raken? "Met zijn allen, spelers en staf bij elkaar, is het niet voldoende als je zoveel verliest. Dat is duidelijk", stelt de 34-jarige Utrechter. "Ik denk dat je in de samenwerking tussen de spelers en staf geen groep uit elkaar ziet vallen. Er gaat geen ploeg het veld in met de gedachte: Nou, het zal wel, laten we maar verliezen vandaag."

Eigenaar Isitan Gün zat op de tribune in De Kuip, maar Ultee ziet dat niet als een voorteken voor zijn ontslag. "Het lijkt me niet raar dat de eigenaar de wedstrijden komt bezoeken. Hij heeft ook dingen in Turkije, maar hij komt vaker naar wedstrijden kijken. Dat was bijvoorbeeld tegen FC Groningen ook zo."

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws