Ajax-miskoop ook bij Anderlecht onder vuur: 'Niet voor het eerst de schlemiel'

Ajax-miskoop ook bij Anderlecht onder vuur: 'Niet voor het eerst de schlemiel'

06-12-2021 13:37 Laatste update: 14:07
52

Lisandro Magallán heeft ook in België moeite om aan te haken. Ajax verhuurt de Argentijnse verdediger dit seizoen aan RSC Anderlecht, waar hij geen zekere indruk maakt.

Anderlecht-trainer Vincent Kompany zette Magallán zondag tegen Zulte Waregem in de basis. Een succes werd dat niet: de Argentijn was schuldig aan de eerste tegengoal en zag er ook bij de tweede treffer van Zulte niet goed uit. Anderlecht won uiteindelijk wel (3-2).

Magallán, die al niet populair was bij de Anderlecht-aanhang, wordt niet gespaard door de Belgische pers. 'Hij slaagde er niet in om het vertrouwen in hem te rechtvaardigen', aldus Sudpresse. Ook Het Nieuwsblad is streng voor Magallan. 'Niet voor het eerst de schlemiel.'

In La Dernière Heure is analist en oud-voetballer Alexandre Teklak kritisch op Magallán. 'Op 28-jarige leeftijd mag hij zulke fouten niet maken. Je kan niet zeggen dat hij elke wedstrijd slecht speelt, maar je kan ook niet stellen dat hij echt overtuigt. Hij is nog niet onbetwistbaar. Daarnaast is Magallan ook niet erg atletisch, lang of sterk in de lucht.'

Toch blijft Kompany ietwat verrassend kiezen voor Magallan. Ajax betaalde begin 2019 een slordige negen miljoen euro voor de verdediger, die overkwam van Boca Juniors en al snel door de mand viel in Amsterdam. De laatste twee jaar speelde Magallán op huurbasis voor Deportivo Alavés en Crotone.

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

Plaats een reactie