Excelsior sluit aan bij koploper Volendam, 'Jong' Ajax wint strijd om plek drie

Excelsior sluit aan bij koploper Volendam, 'Jong' Ajax wint strijd om plek drie

06-12-2021 21:54 Laatste update: 21:57
79

Excelsior is op het nippertje de winnaar van de afgelopen KKD-speelronde geworden. De Rotterdammers dwongen Jong AZ in de slotfase op de knieën en profiteerden daarmee van puntenverlies van koploper Volendam én achtervolger FC Emmen

Jong AZ – Excelsior 0-2
Na het puntenverlies van FC Volendam in Helmond (1-1) wist Excelsior al dat het maandagavond met een uitzege op Jong AZ de achterstand op de koploper zou kunnen verkleinen tot één puntje. Dat leek lang niet te lukken: de talentvolle Alkmaarders hielden de brilstand heel lang op het scorebord, maar tien minuten voor tijd draaide Marouan Azarkan een hoekschop in één keer binnen en brak daarmee het AZ-verzet. In blessuretijd maakte Thijs Dallinga er 0-2 van.

Die zege is cruciaal voor Excelsior, want het nadert koploper FC Volendam nu tot op een puntje en zag dat naaste promotieconcurrent FC Emmen punten verspeelden. Zij kwamen maandagavond op bezoek in Amsterdam namelijk niet tot een overwinning.

Jong Ajax – FC Emmen 1-0
Op sportpark De Toekomst werd er om de derde plaats gestreden en die strijd werd glansrijk gewonnen door het sterk bezette team van Jong Ajax. Mohamed Daramy, Devyne Rensch en Kenneth Taylor stonden allen in de basis, maar het was Youri Regeer die de winnende goal maakte. Daardoor staat Jong Ajax nu op plek drie en is FC Emmen vierde met twee punten minder.

Jong FC Utrecht – ADO Den Haag 1-4
Door het matige resultaat van Emmen was de simpele zege bij Jong FC Utrecht (1-4) goud waard voor ADO. Twee eigen doelpunten voor rust en een treffers van Thomas Verheydt en Amar Catic in het tweede bedrijf waren genoeg om het uitzicht op positieverbetering op de ranglijst te verbeteren. De achterstand op plaats drie is bijvoorbeeld nog maar drie punten. De eretreffer van de jonge Domstedelingen was van Mohamed Mallahi.

Overige uitslag
Jong PSV – De Graafschap 2-3

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

Plaats een reactie