Perez deelt mening: Ik zou hem adviseren om bij te tekenen bij Ajax

Perez deelt mening: "Ik zou hem adviseren om bij te tekenen bij Ajax"

Gepubliceerd: maandag 6 december 2021 om 23:36ma 06-12-2021 om 23:36

Kenneth Perez vindt dat Noussair Mazraoui niet transfervrij moet vertrekken bij Ajax. De Deense analist denkt dat Mazraoui meer kans op succes heeft bij een andere club als hij voor een miljoenenbedrag binnenkomt, in plaats van gratis.

Het contract van de Marokkaanse rechtsback loopt over een half jaar af bij Ajax. De kans op een verlenging lijkt steeds kleiner te worden. Bij Voetbalpraat op ESPN komt een eventueel transfervrij Ajax-vertrek van Mazraoui ter sprake. "Dan moet je eerst maar afwachten", begint Perez. "Ik zou hem adviseren om bij te tekenen bij Ajax. Een andere club haalt hem nu zonder enig risico."

"Als het namelijk niet helemaal lukt, dan heb je hem transfervrij gehaald", legt de oud-aanvaller uit. "Als een club na een half jaar of een jaar klaar met hem is, kunnen ze hem voor een paar miljoen verkopen. Maar als je gekocht wordt voor twintig of dertig miljoen euro, dan is de kans groter dat ze echt een plan met je hebben. Dan moet je tegenvallen wil je niet in het eerste komen. En dan verdien je ook nog ongeveer hetzelfde."

Perez denkt dat geld leidend is in de beslissing van Mazraoui. "Als je bij Everton in plaats van bij Ajax tekent, krijg je een stuk meer. Laten we zeggen dat Ajax misschien tot 1,5 miljoen euro wil gaan. Als hij transfervrij bij Everton kan tekenen en hij vier miljoen krijgt, is dat aantrekkelijk. Het zijn eurotekens."

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws