Van Leeuwen: 'We verkopen hem alleen in de winter als er veel geld wordt geboden'

Van Leeuwen: 'We verkopen hem alleen in de winter als er veel geld wordt geboden'

Gepubliceerd: dinsdag 7 december 2021 om 14:51di 07-12-2021 om 14:51

Jonathan Okita lijkt aan zijn laatste maanden als speler van NEC bezig. De aanvaller heeft een aflopend contract en het lijkt er niet op dat hij dat wil verlengen.

Okita schoot NEC vorig seizoen met een knap hoogstandje naar de Eredivisie en is ook dit seizoen één van de betere spelers van de Nijmegenaren, maar heel lang zal hij niet meer blijven. Het aflopende contract van de Belgisch-Duitse aanvaller zal waarschijnlijk niet verlengd gaan worden. "De kans dat Jonathan zijn contract verlengt is altijd aanwezig, maar dat scenario lijkt niet realistisch", zegt technisch directeur Ted van Leeuwen tegen De Gelderlander.

Dat betekent dat Okita aan het einde van het seizoen transfervrij vertrekt, of dat hij in de winterstop nog wat geld op kan leveren. Van Leeuwen is daar niet per se op uit. "We verkopen Jonathan in de winterstop alleen als er heel veel geld wordt geboden", is hij duidelijk. "Anders niet."

De technisch directeur gaat in januari wel de transfermarkt op. Hij is op zoek naar een nieuwe spits, omdat die positie te dun bezet is in De Goffert. Naast Ali Akman kan trainer Rogier Meijer beschikken over Ole Romeny, maar die heeft het niveau niet. Pedro Ruiz is te vaak geblesseerd. "Op dit moment lijkt het halen van een nieuwe spits een prioriteit. Het is een realistisch scenario dat er in de winterstop wat gaat gebeuren."

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws