Na Vloet en Azzaoui kan Heracles ook lange tijd geen beroep doen op Burgzorg

Na Vloet en Azzaoui kan Heracles ook lange tijd geen beroep doen op Burgzorg

07-12-2021 15:27 Laatste update: 15:40
28

Delano Burgzorg moet de laatste wedstrijden van Heracles Almelo dit kalenderjaar aan zich voorbij laten gaan. De aanvaller raakte in de wedstrijd tegen sc Heerenveen geblesseerd aan zijn lies. Onderzoek wijst uit dat hij in 2021 niet meer in actie kan komen.

Frank Wormuth moet zijn sterkhouder daardoor in elk geval vier wedstrijden missen. Burgzorg komt in de Eredivisie niet in actie tegen Vitesse, FC Groningen en SC Cambuur, terwijl hij voor de KNVB Beker-wedstrijd tegen AZ ook verstek moet laten gaan. "Ik baal er ontzettend van dat ik het team in deze belangrijke periode niet kan helpen", vertelt Burgzorg op de clubsite van Heracles.

"Maar ik weet dat ze er ook zonder mij alles aan gaan doen om punten te pakken", stelt hij overtuigend. "Ik ga in de tussentijd hard werken aan mijn herstel en zal sterker terugkomen." Het gaat de Almeloërs de voorbije weken niet voor de wind. Tegen Feyenoord raakte Ismail Azzaoui zwaar geblesseerd aan zijn knie, waardoor hij het restant van het seizoen moet toekijken. Ook kan Heracles niet beschikken over Rai Vloet, die sinds zijn betrokkenheid bij een dodelijk ongeval afwezig is.