Eigenaar Gün wil wat kwijt: 'De trainer bepaalt, ook bij Fortuna Sittard'

Eigenaar Gün wil wat kwijt: 'De trainer bepaalt, ook bij Fortuna Sittard'

Gepubliceerd: dinsdag 7 december 2021 om 17:23di 07-12-2021 om 17:23

Eigenaar Isitan Gün benadrukt dat de positie van Sjors Ultee nog niet ter discussie staat bij Fortuna Sittard. Ook ontkent de Turkse zakenman dat hij zich bemoeit met de opstelling van de Limburgers en de keuzes van de trainer.

Gün zou ontevreden zijn over de geringe speeltijd van talenten Samy Baghdadi en Yigit Emre Çeltik. "Dat is een voetbaltechnische kwestie, daarover wil ik me niet uitlaten. De coach bepaalt wie speelt, ook bij Fortuna. Dat heb ik Sjors vorige week nog eens duidelijk gemaakt: hij maakt de opstelling, ik niet", laat de eigenaar weten aan Voetbal International.

Gün was eerder dit jaar lovend over de kwaliteiten van Ultee en hij staat nog achter die woorden. "Dat ben ik nog steeds. Zijn positie staat momenteel niet ter discussie. Het is normaal dat de trainer een thema wordt bij aanhoudend slechte prestaties, maar dat is bij ons niet aan de orde. Ik zeg ook niet dat het nooit gaat gebeuren, maar tot vandaag (maandag, red.) heeft dit onderwerp niet op tafel gelegen. En dat zal voorlopig ook niet gebeuren."

Volgens Gün is er binnen de club vertrouwen in de spelersgroep en de staf. "Dat heb ik Sjors vorige week persoonlijk nog eens duidelijk gemaakt. We hebben een goede verstandhouding. Wat ik van hem vind, zeg ik hem persoonlijk. Een ontslag van Sjors is nu niet aan de orde."

Fortuna mikt in de winterstop op versterkingen, maar Gün wil niet bevestigen dat de Limburgers een transferpotje van één miljoen euro hebben. "Op dat bedrag ga ik niet in. We doen wat we kunnen."

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws